БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 99лв.

Как да изберем дамско зимно яке? | VS Fashion

27/01/2023 0 Comment(s)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зимата е тук! Ако искате да сте модерни и в същото време да ви е топло, подходете с особено внимание към избора на дамско зимно яке. То е най-важната част от имиджа ви за студените дни.

Ние ще ви улесним максимално като ви дадем насоки, съвети и прегледаме последните модни тенденции при дамските якета.

Какви фактори да вземем предвид при избор на зимно дамско яке?

Зимните якета за жени са съществена част от гардероба. Те могат да се носят на работа или в бара и са идеални за напластяване върху любимите ви топове и рокли.

Всички знаем, че изборът на дрехи е доста индивидуален и понякога едно и също нещо може да изглежда напълно различно на различните хора. Въпреки това, има някои универсални фактори, които трябва да вземем предвид при избор на нова връхна дреха.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Материал и качество на изработка

Най-добрият начин да останете на топло през студените месеци е като носите стилно зимно дамско яке, което ви осигурява уют, без да ви тежи. За да намерите такава дреха, трябва да можете да разпознавате добрите материали и изработка.

 

Качествено дамско зимно яке трябва да е изработено от материали с добра топлоизолация и водонепроницаемост. Един от най-предпочитаните материали за целта е шушлякът. Той е мек и изолира добре, което ви гарантира комфорт и удобство в студените дни. Освен това шушляковият плат е много лесен за почистване и поддържане, така че ще може да носите своето зимно дамско яке дълги години.

Кройка

За да изберете правилна кройка на якето, опитайте да определите типа на тялото си. Ако сте от онези щастливки, които имат талия, тогава се насочете към втален модел. Така ще подчертаете фигурата си и ще изглеждате по-красива. В този случай, ако тялото ви е по-скоро като правоъгълник, свободната кройка ще е по-подходяща за вас.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дължина на якето

Дали ще предпочетете късо или дълго зимно дамско яке зависи най-вече от личния ви стил и приоритети.

 

Късите якета са значително по-лесни за обличане и събличане. Освен това, те разделят тялото визуално и ви дават възможност да подчертаете долната част с атрактивен дамски панталон. Но късите якета имат и своите недостатъци. Те затоплят и предпазват по-малка част от тялото, като ни оставят по-уязвими на студеното време. Ако якото не ви предпазва кръста от изстивани, това може да доведе до здравословни проблеми с времето.

Дългите якета са все по-предпочитан вариант сред модерните млади жени през последните години. Въпреки че обличането им отнема малко повече време, те могат да запазят почти цялото тяло топло дори и в минусови температури. Освен това, едно дамско зимно дълго яке може да е изключително стилно с подходящ колан, който да втали модела и да подчертае талията ви.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цветова гама

Цветът може да се използва за изразяване на мнение и е важно да знаете какво искате да каже вашият стил.

 

Ако в гардероба ви има предимно неутрални цветове като черно и сиво, изберете подобни нюанси - така ще спестите време за комбиниране на тоалетите по-късно! Но ако има и по-ярки елементи, тогава може би има смисъл да си купите нещо по-нестандартно, тъй като всичко останало ще изпъкне още повече, когато се съчетае едно върху друго, вместо да се слее в един скучен ансамбъл. 

 

Контрастните цветове имат голямо въздействие, когато се използват заедно, тъй като създават визуален интерес, който веднага привлича вниманието на хората! Например: червено/синьо, черно/бяло и т.н.

 

Важно е да знаете и кои цветове подхождат повече на цвета на кожата, очите и косата ви. Най-добре е да пробвате якета в различни цветове и да следите как те ви стоят в огледалото - дали лицето ви изпъква повече в студени нюанси или пък се губи в тях.

Личен стил

Най-важното е да откриете дамско зимно яке, което ви кара да се чувствате добре, модерни и красиви. 

 

Въпреки че личният стил често остава на заден план през студените месеци, винаги може да намерите начин да изразите себе си, дори и чрез връхните ви дрехи. Например може да изберете зимно дамско яке с готина щампа или двулицево яке, което ще подхожда на различни дрехи. 

 

Подходящите аксесоари също могат да променят изцяло външния ви вид и да разкрият вашата индивидуалност. А ако якетата не ви се струват добър избор, може да разгледате варианти за дамски палта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бюджет

Определете вашия бюджет за купуване на зимно яке като се съобразите с цените на пазара и качеството на връхните дрехи. 

 

Понякога е изкушаващо да си купим евтино дамско зимно яке, но това често е лоша идея, тъй като означава лоша изработка и недостатъчно защита срещу студените температури.

 

Другата крайност е да си купим яке само заради марката му. Въпреки че някои марки предлагат изключително качествени дрехи, на пазара се предлагат много имитации, които са далеч от добрата изработка, която е необходима за една зимна дреха. 

 

Бъдете внимателни в избора си на зимно дамско яке и се опитайте да се впишете в първоначалния бюджет, който сте си задали.

Как да изберем подходящ размер дамско зимно яке?

За да изберете правилния размер яке за вас, трябва да се измерите. Повечето производители работят с мерки, които се определят от дължината на гръдната обиколна, талията и ханша. 

 

Ако пазарувате онлайн, задължително проверете таблицата с размери на производителя. Не се доверявайте на сайтове, в които няма описани точни характеристики за размер на дрехите, за да не останете разочаровани. 

 

Във VS Fashion използваме следната таблица:

 

 

 

 

 

 

 

Топ 3 модни тенденции при дамските зимни якета

Ако държите да сте в крак с модата, следвайте тези тенденции при избор на зимно дамско яке:

  • Ярки цветове - Заложете на яке в цвят, който ще се откроява като зелено или розово.
  • Дълги якета - Дългите якета могат да са супер шик и изглеждат страхотно с подходящ колан и чанта.
  • Бомбър якета - Тези авиаторски якета завладяват света на модата все повече. Харесваме ги, защото внасят естествен елемент в облеклото и стоят чудесно в комбинация с панталон или рокля.

Няма да сбъркате, ако заложите на тези тенденции. Това са универсални предложения, които стоят добре на всяка фигура. Подходете с любопитство и изберете яке, което не само отговаря на модата, но и се вписва добре с вашия личен стил.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Как да направим едно дамско зимно яке по-модерно?

Аксесоари, аксесоари и пак аксесоари. Това е тайната на уникалната визия през зимата. Дрехите правят човека, но аксесоарите разкриват малките детайли на характера и личния ви стил. 

 

Ако искате зимно дамско яке е в неутрален цвят, може да помислите за по-открояващи се аксесоари като шал или чанта в наситено синьо или червено. Друг вариант е да подчертаете фигурата си с колан с атрактивна тока.

 

Правилната шапка също може да промени изцяло външния ви вид и да остави добро впечатление за стил и вкус. Освен че е чудесен аксесоар, зимната шапка ще ви топли и ще предпази косата ви от външни фактори.

Най-важното при избор на дамско зимно яке

Не подценявайте ниските температури. Най-важното при избор на дамско яке за зимата е да изберете нещо комфортно, което ще ви защити и ще ви топли. Заложете на качествени материали и съобразете кройката и дължината на якето с вашия личен стил и предпочитания.

 

Всяко дамско зимно яке може да се превърне в модерна връхна дреха, когато го комбинирате с правилните аксесоари, обувки и чанта за вас!